Składniki60 dkg żołądków drobiowych1/2 średniego selera2 marchewki1 pietruszka1 mała cebula3 ziela angielskie2 liście laurowe2 łyżeczki vegety1 łyżeczka pieprzu ziarnistego1 łyżeczka majeranku1 łyżeczka przyprawy do flaków1 łyżeczka pieprzy1 łyżeczka słodkiej papryki1/2 łyżeczka gałki muszkatołowej2 słoiki flaków w rosoleSposób przygotowaniaŻołądki umyć i oczyścić, zalać wodą i zagotować. Odcedzić szumowiny. Dodać obrane warzywa, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liście laurowe i vegetę. Przykryć i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.Warzywa wyjąć i pokroić w kostkę. Cebulę wyrzucić. Żołądki gotować dalej do miękkości.Miękkie żołądki wyjąć z wywaru. Na ich miejsce wlać falki ze słoika. Żołądki pokroić w paseczki. Do flaków dodać warzywa i żołądki.Flaki doprawić przyprawami i gotować przez 10 minut. Gotowe :)Darmowy Hosting CBA.PL