ßßß Cookit - przepis na wołowina pieczona w plastrach z cebulą

wołowina pieczona w plastrach z cebulą

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
wołowina pieczona w plastrach z cebulą
Wołowina jest mięsem z którego sos wychodzi według mnie najsmaczniejszy z najładniejszą barwą. a do tego jest zdrowsza od wieprzowiny..Czego chcieć więcej
..
Produkty
0.5 kg dobrej wołowiny
1-2 cebule
marynata:
2-3 ząbki czosnku/przeciśnięte przez wyciskacz/
1 łyżka ciemnego sosu sojowego
sól.pieprz świeżo zmielony.papryka słodka oraz ostra
u mnie tym razem bez ziół ale oczywiście zawsze można dodać ulubione
1 łyżka oleju
olej + masło do smażenia..
Wykonanie :
Umytą wołowinę dzielimy na plastry.z wymienionych powyżej składników mieszamy razem..i nacieramy nią wołowinę ..odstawiamy na minimum 4 godziny..od czasu do czasu przewracając..Na rozgrzany olej + masło kładziemy plastry wołowiny obsmażamy z obu stron na średnim ogniu..aż do zarumienienia..Podlewamy wodą i dajemy pokrojoną w piórka cebulę ..Smażymy razem około 1 godziny..kontrolując od czasu do czasu czy sos nie za bardzo sie zredukował .ewentualnie dolewając uzupełniamy ..Wyciągamy wołowinę i wykonujemy klasyczny sos. z mąki lub naturalnych zagęszczaczy..
Podajemy z ziemniakami .ryżem lub kluskami z surówką..
Smacznego ..
Powiązany przepis:
surówka z rukoli, buraków i pomarańczy
deser bananowo-pomarańczowy
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
surówka ze szczawiem
ciasto marchewkowe z kremem
sałatka chrzanowa
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
CIASTA
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
DESERY
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
zapiekanka z ryżem, kurczakiem
chałwowiec bez pieczenia
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/wolowina-pieczona-w-plastrach-z-cebula