Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA DIETETYCZNEspaghetti z
tuńczykiem w
sosie pomidorowymPolecam przepis na spaghetti z
tuńczykiem w
sosie pomidorowym..Smaczne danie nie tylko dla wegetarian..Jest łatwe i szybkie w wykonaniu .niedrogie..Robiłam w
sumie pierwszy raz ale na pewno do tego przepisu z przyjemnością powrócę..Smakowała Wszystkim a to najważniejszeSkładniki na 3 porcje40 dag
makaronu spaghetti1 puszka
tuńczyka w sosie własnym1 puszka
pomidorów w całości1
cebula3-4 ząbki
czosnkupapryka ostra i słodka
pieprz świeżo zmielonyświeża
bazyliasólolej +
masło o smażenia10 dag
sera parmezanu lub żółtegoWykonanie :
makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu u mnie al dente..Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem dajemy pokrojoną w drobną kostkę
cebulę oraz w paski
czosnek..Przesmażamy do zeszklenia..w misce mieszamy i rozdrabiamy
pomidory..dodajemy rozdrobnione widelcem wraz z sosem
tuńczyk..
przyprawy oraz
sól..Wlewamy do przesmażonej
cebuli ..i gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut..Na końcu dodajemy świeżą pokrojoną
bazylię ..chwilę razem gotujemy..Musimy uzyskać wyrazisty smak o wyczuwalnym smaku
bazylii..Na talerz z
makaronem wlewamy sos oraz posypujemy
startym serem..Polecam serdecznie..SmacznegoPowiązany przepis:kapuśniak z
przecierem pomidorowym wegetariański
sałatka z
czerwoną fasolą i
kukurydząWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisysurówka ze
szczawiemciasto
marchewkowe z kremem
sałatka chrzanowaAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z
ryżem,
kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy