Babki wielkanocne na pierwszy rzut oka niewiele się od siebie różnią:) Babka kokosowa to przykład na to, że babka wcale nie musi być nudna w swoim wyglądzie. Wystarczy odrobiona słodkiej masy budyniowej zrównoważona dżemem porzeczkowym o kwaskowatym smaku.Składniki:30 dag masła25 dag cukru6 jajek3 dag wiórków kokosowych1 opakowanie cukru waniliowego ( 2-3 łyżeczku cukru domowego wyrobu)1 opakowanie budyniu śmietankowego1 opakowanie proszku do pieczenia28 dag mąki250 ml mlekadżem porzeczkowybiała czekoladaPrzygotowanie:Zmiksuj 20 dag masła z 20 dag cukru, żółtkami i cukrem waniliowym. Białka ubij na sztywną pianę i połącz z przygotowaną masą. Do całości dodaj mąkę z proszkiem i wiórki kokosowe. Ciasto wlej do formy z kominem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 º C przez 50 minut lub do suchego patyczka. Tak upieczona babkę ostudź.Budyń ugotuj na mleku (250 ml) z resztą cukru, ostudź i zmiksuj z pozostałym masłem.Babkę przekrój na 3 blaty, a następnie przełóż dżemem oraz kremem budyniowym. Schłódź i polej rozpuszczoną czekoladą.