Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca
Dziś przepis na moje ulubione śniadanie-puszyste, delikatne pancakes, które uwielbiam z
masłem orzechowym oraz
bananami...coś pysznego.Składniki:
Mąka żytnia- 3/4 szklanki
Mleko-1/2 szklanki
Proszek do pieczenia- 1/2 łyżeczki
Jajka- 2 sztuki
Banan- 1 sztuka
Masło orzechowe- ok. 80 gPrzepis:
Jaja ubić, stopniowo dodawać pozostałe składniki stale ubijając. Smażyć na patelni teflonowej na złoty kolor z obu stron. Podawać z
bananem i
masłem orzechowym.100g pancakes dostarcza około:B-6 , 3 g T-11 , 3 g W-24 g E- 211 kcal WW-2 , 5
LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena
D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]