Na niedzielne śniadanie naleśniki sprawdzą się doskonale. A naleśniki z awokado i do tego jajko z płynącym żółtkiem,to już niemalże raj na ziemi :) Zapraszam:)22,5 dkg mąki pszennej325 ml mleka2 dojrzałe miękkie awokado2 jajka do ciasta + po jednym jajku w koszulce na osobęsól,pieprz1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka cukru1 łyżeczka octujabłkowego + szczypta soli do gotowania jajekpomidorki - można lekko ugrillowaćW misce mieszam mąkę z cukrem,szczyptą soli i pieprzu oraz proszkiem do pieczenia.W mleku mieszam 2 jajka i rozgniecione widelcem awokado, masę przelewam do mąki i dokładnie mieszam rózgą do piany.Na rozgrzanym oleju na patelni smażę nieduże placuszki.W rondelku gotuję niedużą ilość wody ok.3 cm od dna rondelka.Gdy się zagotuje dodaję szczyptę soli i łyżeczkę octujabłkowego,wbijam jajko ( każde jajko gotuję osobno) i mieszam szybko wodę,by powstał "wir",boki białka zawijam do środka.Jajko gotuję 3-4 min. następnie wyjmuję je łyżką cedzakową i układam na wierzchu porcji placuszków. Całość posypuję lekko pieprzem. Podaję tuż po przygotowaniu.Smacznego !!!