Wykonanie
Jeśli cierpicie na nadmiar
masła orzechowego tak jak my, idealnie możecie je wykorzystać do właśnie tego ciasta. Orzechy+ jabłka= zawsze coś pysznego! Zachęcamy Was do przygotowania tego przepysznego ciasta :)Składniki:20 0 g
mąki150 g
masła orzechowego100 g
cukru2
jajka120 ml
mleka1,5 łyżeczki
sody2
jabłka1 łyżka drobno pokrojonych
orzechów włoskichMasło orzechowe i
cukier wkładamy do miski i miksujemy na gładką masę.
Dodajemy 2
jajka i ponownie miksujemy na gładko.
Dodajemy
mąkę przesianą razem z
sodą oczyszczoną, dolewamy
mleka i ponownie miksujemy przez ok 5 minut.
Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 21 centymetrów wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzchu układamy pokrojone w plastry
jabłka.
Posypujemy
orzechami i opcjonalnie łyżeczką
brązowego cukru.
Ciasto pieczemy przez ok 45 min temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Nasze ciasto jest już gotowe!Smacznego!
Śledź nas na: