Superłatwe, szybkie w przygotowaniu i cudownie smaczne. Puszyste, wilgotne... doskonałe jako słodkie do kawy czy na podwieczorek. Można z łatwością zmieniać ich smak poprzez dodawanie różnych owoców, kakao, czekolady, cynamonu... cokolwiek lubimy;)Składniki:(na około 22szt)250g malin (lub zamiennie jagód, jeżyn lub czekolady;))130g masła4 jajka M1 szklanka cukru pudru3 szklanki mąki pszennejkilka kropli aromatu waniliowego3 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniapłaska łyżeczka sodyłyżka octuszczypta soli7 łyżek mlekacukier puder do posypaniaSposób przygotowania:Masło rozpuścić i ostudzić. Utrzeć z cukrem, a następnie dodawać stopniowo po jednym jajku. Wymieszać proszek do pieczenia z mąką, sodą i solą. Całość przesiać i dodawać stopniowo do masy. Na końcu cienką strużką dodawać mleko i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.Do foremek do muffinek włożyć papilotki nałożyć do nich po łyżeczce ciasta. Do każdej muffinki włożyć kilka malin i przykryć resztą ciasta do około ¾ wysokości foremki.Piec około 15-18 minut w piecu nagrzanym do 180 stopni C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.