Wykonanie
Rurki z kruchego ciasta z
jabłkowym nadzieniem.
Składniki:-ok. 40 dkg
mąki pszennej 480-szklanka
cukru pudru-20 dkg
margaryny Kasi
maślany smak-1,5 dkg
drożdży-łyżka
mleka-2
jajka-aromat-1/2 słoika
jabłek szarlotkowych
Drożdże mieszamy z
mlekiem.
Do miski wsypujemy
mąkę, dodajemy
cukier,
margarynę,
jajka,
drożdże i aromat i zagniatamy ciasto.
Ciasto dzielimy na części i rozwałkowujemy na cienkie placki.
Kroimy na paski.
Paski nakładamy na siebie.
Na brzeg nakładamy
jabłka, zawijamy rurkę
i odcinamy.
Układamy na blaszce z papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 25 minut.
Studzimy na blaszce.Możemy posypać
cukrem pudrem.
Smacznego!