ßßß
Składniki :* 2 szklanki mąki krupczatki* 1 szklanka cukru* 3 jajka* 1 szklanka oleju* 3 łyżeczki proszku do pieczenia* 450 g szpinaku rozdrobnionego* 400ml śmietanki kremówki* 250 g serka mascarpone* 2 śmietan fixy* 4 łyżeczki cukru wanilinowego* 1 granat
Przygotowanie :Jajka ubić z cukrem, dodać olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać szpinak rozmrożony i dobrze odciśnięty. Piec ciasto 50 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić ciasto na pół. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym i fix-ami. Wymieszać z serkiem mascarpone. Na połowę ciasta wyłożyć krem. Drugi blat pokruszyć i posypać ciasto. Pestkami granatu udekorować wierzch ciasta.