SKŁADNIKI:4 jajka120 g cukru1 łyżeczka cukru wanilinowego120 g mąki pszennejszczypta soliPRZYGOTOWANIE:Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć jajka, cukier i cukier wanilinowy, ubijać 6 min/ 37*C/obr. 4. Ubijać kolejne 6 min/obr. 4.Dodać wokół motylka mąkę i sól, wymieszać 4 s/obr. 3.Zdjąć motylek i dokładnie wymieszać kopystką.Masę przelać do natłuszczonej tortownicy (22 cm średnicy). Piec w temperaturze 180*c przez 25 minut.Gdy przekroiłam biszkopta nasączyłam go smakową wódką (żurawina) i wysmarowałam marmoladątruskawkową. Polewa została zrobiona z gorzkiej czekolady (2 tabliczki- kąpiel wodna lub można rozpuścić z masłem). Udekorowałam całość owocami.Lata lecą.