Składniki:-szklanka mąki-pół szklanki mąki ziemniaczanej-szklanka cukru-1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia-1 opakowanie cukru wanilinowego 16 g.-4 jajka-200 g. margaryny-sok z 1/2 cytryny-starta skórka z całej cytryny-cukier puder do posypaniaSposób przygotowania:Do miski przesiewamy mąki i proszek do pieczenia. W międzyczasie roztapiamy margarynę i odstawiamy do wystudzenia. Przyszykowujemy sok i skórkę z wyparzonej cytryny. Jajka ubijamy na puszystą masę z cukrami. Do gotowej masy dodajemy stopniowo przygotowane mąki. Następnie dodajemy powolutku roztopioną margarynę, sok z cytryny i startą skórkę. Formę do babki smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 40-45 minut. Jak babka ostygnie posypujemy cukrem pudrem.Smacznego! :)A.Przepis zapożyczony z http://gospodynimiejska.blogspot.nl/2014/01/ubijana-babka-cytrynowa.html .