Wykonanie
I w ten oto sposób rozpocząłem sezon grillowy 2016.
Karkówka miodowa to słodkie wydanie tego popularnego grillowego
mięsa. Zachęcam do wypróbowania bo warto.Składniki :1 kg
karkówki (5-6 plastrów)2 łyżki
miodu2 łyżki
musztardy np. D'jon1 łyżka
octu balsamicznegoPrzygotowanie :Plastry
karkówki ponacinaj nożem i rozbij tłuczkiem lub użyj siekacza do rozbijania
mięsa (zob. zdj.). W miseczce przygotuj marynatę, wymieszaj
miód,
musztardę i
ocet balsamiczny.
Karkówkę obtocz w marynacie, przełóż do płaskiego naczynia i odstaw do lodówki na minimum 6h.
Karkówkę grillujemy na dość mocno rozgrzanym grillu ok 20-25 minut, najlepiej na brykiecie unikając z powodu
miodu jakichkolwiek płomieni.Ps.:Jak zapewne zauważyliście w marynacie niema ani odrobiny
oliwy ani
soli ... zachęcam do wypróbowania.