Składniki( ok. 12 sztuk) :- 2 łyżki cukru pudru- 5 jajek- 1 szklanka wody gazowanej- 2 łyżeczki proszku do pieczeni- 1/2 szklanki oleju- cukier waniliowy- 2 szklanki mąki- 1 łyżka kakao- 1 budyń waniliowy + 0.5 l mlekaDodatkowo 0,5 l śmietany 30%, fix, cukier i posypka.Wykonanie :Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno. W osobnej misce połączyć żółtka, cukrywodę,olej, proszek, Następnie dodać przesianą mąkę i delikatnie wmieszać ubite białka łyżką. Potem podzielić ciasto n 2 części i do jednej dodać 1 łyżkę kakao. Na dno papierowych papilotek nalać ciemne ciasto a potem białe. Piec ok.20 min w 180 stopniach. Podczas pieczenia przygotować budyń według opakowania. Nadziewać jeszcze gorące muffiny(można też dodać ugotowany budyn do surowego ciasta i piec z nim). Po całkowitym wystudzeniu ubić na sztywno śmietanę 30% z cukrem, dodać fix i udekorować posypką.SMACZNEGO!