Wykonanie
Roladki
mięsne, nadziane
mięsem, owinięte
mięsem... Zdecydowanie dla miłośników mięcha. :-) Faceci będą zachwyceni! Myślę, że nie muszę specjalnie zachwalać tego dania, bo na pewno znajdzie swoich amatorów... miłośników mięcha oczywiście! :-)
6 plastrów
schabu6 niedużych, dobrej jakości
kiełbas6 plasterków
sera12 cienkich plasterków
wędzonego boczkusól,
pieprz,
papryka ostra1. Plastry
schabu cienko rozbijamy. Oprószamy
solą,
pieprzem i
papryką, odstawiamy na 30 minut.2. Na plastry
schabu układamy
kiełbasy, zwijamy w roladki. Każdą roladkę owijamy dokładnie 2 plastrami
boczku.3. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.