Wykonanie
Lubicie obiady, które robią się praktycznie same? Kto nie lubi... :)Oto jeden z nich - bardzo smaczny, soczysty
kurczak w towarzystwie warzyw - bez użycia tłuszczu . Wrzucamy wszystko do rękawa i czekamy, aż się
zrobi :)SKŁADNIKI
(dla 4 osób - 440 kcal/porcja)4
udka z kurczaka2 łyżki
sosu sojowego1 łyżka
miodu1 łyżeczka
słodkiej papryki1/2 łyżeczki
czosnku granulowanego1/4 łyżeczki mielonego
pieprzuszczypta
chili500 g
ziemniaków2
marchewki1
brokuł1 łyżka świeżego
tymiankusólPRZYGOTOWANIERozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.Mieszamy
sos sojowy z
miodem i
przyprawami. Nacieramy udka - także pod skórą - i odstawiamy do lodówki.
Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki. Oprószamy
solą i posiekanym
tymiankiem.
Marchewki obieramy i kroimy w plasterki.
Brokuła dzielimy na różyczki.Do rękawa wkładamy kolejno
ziemniaki,
kurczaka i resztę warzyw.
Układamy na blasze i wkładamy do piekarnika.Pieczemy przez 1 , 5 godziny. Rozcinamy rękaw i wyciągamy udka i warzywa.Po tym czasie warzywa są miękkie, a
kurczak pięknie zrumieniony :) Smacznego!