Wykonanie
Kolejny fantastyczny przepis na mazurka bez pieczenia. Na
ciasteczkowym spodzie z ostatnio moją ulubioną prażynkową
czekoladą, która dodaje większej chrupkości. Jako nadzienie posłużył mi
czekoladowy kajmak, który jest po prostu przepyszny :D Sama już nie wiem, który bardziej mi smakuje solony czy
czekoladowy. Oba są przepyszne polecam spróbować :D Co do mazurka myślałam że będzie słodszy ale okazał się idealny w smaku. Polecam!Składniki:200 g
herbatników100 g rozpuszczonego
masła100 g
czekolady z prażynkami (ja użyłam z lidla)Nadzienie:400 g
czekoladowego kajmaku użyłam Tego
czekoladowe jajeczka do dekoracjimały kawałek
czekolady do starcia na wierzchMała forma do tart kwadratowa, prostokątna albo okrągła max 21 cm
Herbatniki zmiel dodaj rozpuszczone
masło i
czekoladę. Wymieszaj i wyłóż dno i boki foremki. Włóż do lodówki na minimum 15 minut. Na przygotowany spód wyłóż kajmak, wyrównaj, posyp startą
czekoladą i zrób dekoracje z
czekoladowych jajeczek.