ßßß Cookit - przepis na Śledzie w śmietanie

Śledzie w śmietanie

nazwa

Wykonanie

« Pasta kanapkowa z tuńczykiem ...
Gulasz mocno w sosie »
Śledzie w śmietanie
Można zjeść nawet na obiad z ziemniakami :)
Dla 4 osób:
500 g solonych filetów śledziowych
250 g gęstej śmietany
200 g cebuli
200 g kwaśnych jabłek
cukier do smaku
Filety wymoczyć w wodzie przez 12 godzin. Cebule pokroć w kostkę, połączyć ze śmietaną, dodac starte na grubej tarce jabłko, doprawić cukrem do smaku. Filety ułożyć na półmisku i przykryć sosem.
poniedziałek, 07 marca 2016, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2016/03/Sedzie-w-smietanie.html