ßßß Cookit - przepis na KOTLETY DROBIOWE OSZCZĘDNOŚCIOWE

KOTLETY DROBIOWE OSZCZĘDNOŚCIOWE

nazwa

Wykonanie

Dobry sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu lub innej zupy. Kotleciki tanie i smaczne. Przepis pochodzi z "Dań za grosik" nr 9/2010.
Składniki :
ok. 250g ugotowanego mięsa drobiowego z rosołu lub innej zupy
1 średnia cebula
1 łyżka masła
2 - 4 łyżki ulubionych ziół (szczypiorek, tymianek, lubczyk, natka pietruszki)
jajko
bułka tarta
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Wykonanie :
Ugotowane mięso z zupy obieramy z kości, mielemy w maszynce do mięsa. Cebule siekamy, podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym maśle, dodajemy do mięsa wraz z posiekanymi ziołami (użyłam natki pietruszki). Wbijamy jajko, wsypujemy 2 łyżki bułki tartej. Przyprawiamy masę solą i pieprzem. Zwilżonymi wodą dłońmi formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy z ryżem i ulubioną surówką.
Polecam również :
W kuchni na wesoło :
Rozmawiają dwie przyjaciółki:
- Wczoraj dyrektor zaprosił mnie do siebie, jego żona była na wczasach.
Był koniak, od razu się upiłam. I wiesz co on mi zrobił?
- ..... Noooo?!
- ..... Herbatę!!
Źródło:http://wkuchennymoknie.blox.pl/2011/07/KOTLETY-DROBIOWE-OSZCZEDNOSCIOWE.html