ßßß
Składniki :ok. 250g ugotowanego mięsa drobiowego z rosołu lub innej zupy1 średnia cebula1 łyżka masła2 - 4 łyżki ulubionych ziół (szczypiorek, tymianek, lubczyk, natka pietruszki)jajkobułka tartasól, pieprz do smakuolej do smażeniaWykonanie :Ugotowane mięso z zupy obieramy z kości, mielemy w maszynce do mięsa. Cebule siekamy, podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym maśle, dodajemy do mięsa wraz z posiekanymi ziołami (użyłam natki pietruszki). Wbijamy jajko, wsypujemy 2 łyżki bułki tartej. Przyprawiamy masę solą i pieprzem. Zwilżonymi wodą dłońmi formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy z ryżem i ulubioną surówką.
Polecam również :W kuchni na wesoło :Rozmawiają dwie przyjaciółki:- Wczoraj dyrektor zaprosił mnie do siebie, jego żona była na wczasach.Był koniak, od razu się upiłam. I wiesz co on mi zrobił?- ..... Noooo?!- ..... Herbatę!!