Wykonanie
kasza gryczana z duszonym
jabłkiem,
mandarynką i
rodzynkamiWeekend. Dwudniowa chwila wytchnienia.Dziś w planach lodowisko i prezenty. Po powrocie do domu? Szukanie sposobu na relaks. Czuję swoje napięte mięśnie i wiem, że potrzeba mi relaksu z dobrą gazetą na miękkim łóżku.
/1 porcja/- 1/2 woreczka
kaszy gryczanej- 1 szklanka
wody- 1/2 szklanki
mleka- 1 łyżeczka
miodu- 3 łyżki
rodzynek- szczypta
cynamonuKaszę gryczaną gotujemy na wodzie na małym ogniu około 15 minut, następnie dolewamy
mleko, dodajemy
miód,
cynamon i część
rodzynek. Gotujemy do momentu, w którym
kasza wchłonie większość
mleka. Przekładamy
kaszę do miseczki, podajemy z dowolnymi dodatkami: u mnie były to duszone
jabłka i
mandarynki.Uwaga: jeśli nie ma się czasu z rana,
kaszę można ugotować na wodzie wieczorem. Rano wystarczy dodać
mleko, resztę dodatków i podgotować, to zajmuje tylko chwilkę.