ßßß
kasza gryczana z duszonym jabłkiem, mandarynką i rodzynkamiWeekend. Dwudniowa chwila wytchnienia.Dziś w planach lodowisko i prezenty. Po powrocie do domu? Szukanie sposobu na relaks. Czuję swoje napięte mięśnie i wiem, że potrzeba mi relaksu z dobrą gazetą na miękkim łóżku.
/1 porcja/- 1/2 woreczka kaszy gryczanej- 1 szklanka wody- 1/2 szklanki mleka- 1 łyżeczka miodu- 3 łyżki rodzynek- szczypta cynamonuKaszę gryczaną gotujemy na wodzie na małym ogniu około 15 minut, następnie dolewamy mleko, dodajemy miód, cynamon i część rodzynek. Gotujemy do momentu, w którym kasza wchłonie większość mleka. Przekładamy kaszę do miseczki, podajemy z dowolnymi dodatkami: u mnie były to duszone jabłka i mandarynki.Uwaga: jeśli nie ma się czasu z rana, kaszę można ugotować na wodzie wieczorem. Rano wystarczy dodać mleko, resztę dodatków i podgotować, to zajmuje tylko chwilkę.