Wykonanie
bread
pudding with apple, raisins and dates, coffeeTaki mały plus poniedziałku, lekcje na godzinę później, niż w ciągu reszty tygodnia. Można wykorzystać.Poeksperymentować. Wsłuchać się w muzykę i powymieniać spojrzenia z kotem.
/1 porcja/- 2-3 kromki
chleba pełnoziarnistego- 1
jajko- 1/3 szklanki
maślanki- 1 łyżeczka
miodu- 1/2
jabłka- szczypta
cynamonu i
kardamonu- tłuszcz do wysmarowania formy*- dowolne
bakalieChleb kroimy na cząstki,
jabłko na plasterki. W miseczce miksujemy
jajko z
maślanką,
miodem i
przyprawami. W uprzednio natłuszczonym żaroodpornym naczyniu warstwowo układamy
chleb i
jabłka, zalewając to masą jajeczną, w międzyczasie dosypujemy do środka
rodzynki,
daktyle lub inne
bakalie. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 185* przez około 40 minut.