ßßß
bread pudding with apple, raisins and dates, coffeeTaki mały plus poniedziałku, lekcje na godzinę później, niż w ciągu reszty tygodnia. Można wykorzystać.Poeksperymentować. Wsłuchać się w muzykę i powymieniać spojrzenia z kotem.
/1 porcja/- 2-3 kromki chleba pełnoziarnistego- 1 jajko- 1/3 szklanki maślanki- 1 łyżeczka miodu- 1/2 jabłka- szczypta cynamonu i kardamonu- tłuszcz do wysmarowania formy*- dowolne bakalieChleb kroimy na cząstki, jabłko na plasterki. W miseczce miksujemy jajko z maślanką, miodem i przyprawami. W uprzednio natłuszczonym żaroodpornym naczyniu warstwowo układamy chleb i jabłka, zalewając to masą jajeczną, w międzyczasie dosypujemy do środka rodzynki, daktyle lub inne bakalie. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 185* przez około 40 minut.