Wykonanie
22 Maja 2013 Gotowanie ze stylemSzukacie pomysłu na szybką i lekką sałatkę? Oto i ona: pokrojony
ser feta, świeże oraz
suszone pomidory, kilka sztuk
kaparów, chrupiący świeży
ogórek, liście
bazylii i
oliwa. Doskonały pomysł na śniadanie bądź kolację.
Sałatka nie wymaga wielu przypraw, wystarczy dodać do niej
pieprz,
oliwę z
suszonych pomidorów, wymieszać i gotowe!
Sałatka z
fetą,
kaparami i
suszonymi pomidoramiSkładniki na 3 porcje:1 opakowanie
sera feta20 listków świeżej
bazylii2 świeże
pomidory średniej wielkości1
ogórek świeży długi20
kaparów5 sztuk
pomidorów suszonych3 łyżki stołowe
oliwy z
suszonych pomidorówpieprz do smakuSposób przygotowania:
Ser feta, świeże
pomidory oraz
ogórek pokroić w kostkę.
Pomidory suszone pokroić w podłużne paski.Do naczynia przeznaczonego na
sałatkę przełożyć
pomidory świeże oraz suszone,
ogórek,
fetę, dodać całe świeże liście
bazylii oraz
kapary i delikatnie wymieszać. Doprawić
pieprzem do smaku, zalać
oliwą z
suszonych pomidorów i dokładnie wymieszać.Podawać ze świeżym
pieczywem.