ßßß
Cookit - przepis na Rolmopsy
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Rolmopsy
Składniki
Cebula
Cukier
Musztarda
Ocet
Ogórek kiszony
Pieprz czarny
Woda
Ziele angielskie
Liść laurowy
Filety śledziowe
Śledź
Owoce suszone
Wykonanie
Rolmopsy16 Marca 2014 Gotowanie ze stylemRolmopsy
śledziowe
w zalewie octowej z
ogórkiem kwaszonym
,
cebulką
i
musztardą
. Godne polecenia dla wszystkich, którzy lubią wyraźne, ostre i charakterystyczne smaki. Oprócz
ogórka kwaszonego
wymiennie do rolmopsów możemy dodać
paprykę
bądź
marchew
. Rolmopsy
śledziowe
smakują wyśmienicie podawane z
pieczywem
.Rolmopsy
śledziowe
Składniki na 5 rolmopsów:5
filetów śledziowych
1
kiszony ogórek
1
cebula
średniej wielkości3 łyżki
musztardy
sarepskiejmarynata:1/4 szklanki
octu
10%3
liście laurowe
1 szklanka
wody
1/2 łyżeczki
cukru
3 ziarna
suszonych owoców
ziela angielskiego
4 ziarna
pieprzu czarnego
dodatkowo:5 wykałaczeksłoik litrowySposób przygotowania:
Filety śledziowe
namoczyć w wodzie na około 4 godziny. Następnie położyć na desce skórką do dołu i posmarować
musztardą
.
Cebulę
obrać ze skórki i pokroić w półplasterki.
Ogórki
pokroić wzdłuż na ćwiartki.Na każdym
filecie śledziowym
ułożyć po kawałku
cebuli
oraz
ogórka
, zwinąć i spiąć wykałaczką. Następnie przełożyć do słoika.Zagotować szklankę
wody
z
cukrem
,
przyprawami
i resztą
cebuli
. Dodać
ocet
, wymieszać, wystudzić. Następnie przelać całość do słoika. Pozostawić w chłodnym miejscu na całą noc.
Źródło:
http://www.gotowaniezestylem.pl/przepis_rolmopsy.html
Przepisy powiązane
Śledź wiejski
Śledź wiejski
Śledź wiejski
Śledź wiejski
Śledź wiejski
Składniki powiązane (0)