Wykonanie
To również zakup ze strony guiltfree.plSkładniki:- pół opakowania "
Chleba Adama"Do przygotowania 7
bułek zużyłam 1/2 gotowej
mieszanki chleba (180 g), 1/2 opakowania dołączonych do opakowania
drożdży (3,5 g) oraz 175 ml
wody. Do
mieszanki chleba dodać suche
drożdże oraz 175 ml letniej przygotowanej
wody. Ciasto zagnieść przez około 2 minuty - jest one dość gumowate i moim zdaniem trochę ciężko się je ugniata. Z przygotowanego ciasta uformowałam 7
bułek (każda po 50 g surowego ciasta). Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim
bułki. Odłożyć na 45 min do wyrośnięcia (przykryć ściereczką).Piekarnik nagrzać do 220°C. Włożyć blaszkę z wyrośniętymi
bułkami i zmniejszyć temperaturę do 200°C. Piec 25 minut. Następnie chłodzić w otwartym piekarniku przez około 20 minut, po tym czasie odstawić
bułki do całkowitego ostudzenia.
Składniki odżywcze 1
bułki (po upieczeniu 36 g)
Białko: 11,88 gWęglowodany: 0 , 68 gTłuszcze: 4 , 68 gKcal: 93Generalnie oceniam to
pieczywo jako dobre - choć nie jest to pyszna i świeżutka
kajzerka. Ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :)