Wykonanie
Na kolejnej liście wypieków
drożdżowych i na zakwasie prezentuje się 39 pozycji. Tym razem są to same wytrawne wypieki. Nie zgłoszono ani jednego słodkiego specjału. Listę opanowało
pieczywo w różnych formach. Bardzo mnie to cieszy, bo właśnie
pieczywo fascynuje mnie najbardziej. Tym razem listę udało mi się podzielić na trzy grupy. W pierwszej są
chleby, w drugiej
bułki, a w trzeciej
pieczywo chrupkie, pizze, foccacie. Podział jest oczywiście bardzo swobodny i ma służyć ciekawszej prezentacji
pieczywa.Do "Na zakwasie i na drożdżach" dołączyły włoskie piekarki Barbara i Simona . Zachęcam do odwiedzenia ich blogów, wypróbowania i skomentowania ich wspaniałych wypieków.
Język nie musi być problemem. Można skorzystać z Translatora. Możemy wspólnie wspomóc się w tłumaczeniu najciekawszych przepisów. Warto wymieniać się doświadczeniami i poznawać tradycyjne wypieki innych regionów, poznawać inne metody robienia
pieczywa.Zapraszam do korzystania z list . Odwiedzajmy swoje blogi. Komentujmy zgłoszone tu wypieki, a najlepiej pieczmy je, wymieniajmy się doświadczeniami i propagujmy wokół pieczenie domowego
chleba. Pomysłów, jak widać niżej, jest nieskończenie wiele.
Pieczywo upieczone z tego samego przepisu może być prezentowane na jednej liście. Taki
chleb czy
bułki upieczone i zaprezentowane przez kilka osób mogą tylko zachęcić innych do skorzystania z przepisu, bo oznacza to, że został on sprawdzony i można śmiało z niego korzystać. Na tej liście takimi upieczonymi przez różne osoby
chlebami są
Chleb Młynarza,
Chleb Południowy czy
Chleb orkiszowy.Lista wrześniowa "Na zakwasie i na drożdżach" jest już otwarta. Może macie pomysły jak ją uatrakcyjnić. Co do niej dodać? Jak jeszcze efektywniej rozpropagować pieczenie
chleba domowego wśród naszych znajomych, sąsiadów?
ChlebyBułkiInne wypieki