ßßß Cookit - przepis na Pomarańczowa herbatka rumiankowa

Pomarańczowa herbatka rumiankowa

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Kinga Błaszczyk-Wójcicka
Poziom trudności: średnie
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (7 głosów)
3 torebki ekspresowego rumianku
2 goździki
2 pomarańcze
2 łyżki lipowego miodu
Pomarańczowa herbatka rumiankowa - sposób przygotowania: Zalej rumianek i goździki trzema szklankami wrzącej wody i pozostaw pod przykryciem 10 minut. Z półtorej pomarańczy wyciśnij sok, przecedź go tak, aby był zupełnie klarowny. Resztę pomarańczy pokrój w cieniutkie plasterki. Z naparu wyjmij torebki rumianku i goździki, dodaj sok pomarańczowy i miód. Dokładnie wymieszaj i podawaj gorący, udekorowany plasterkami pomarańczy.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5501135/pomaranczowa herbatka rumiankowa/p