Wykonanie
            Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i 
drinki!Autor Kinga Błaszczyk-WójcickaPoziom trudności: średnieŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)3 
torebki ekspresowego rumianku2 
goździki2 
pomarańcze2 łyżki lipowego 
mioduPomarańczowa 
herbatka rumiankowa - sposób przygotowania: Zalej rumianek i 
goździki trzema szklankami wrzącej 
wody i pozostaw pod przykryciem 10 minut. Z półtorej 
pomarańczy wyciśnij sok, przecedź go tak, aby był zupełnie klarowny. Resztę 
pomarańczy pokrój w cieniutkie plasterki. Z naparu wyjmij 
torebki rumianku i 
goździki, dodaj 
sok pomarańczowy i 
miód. Dokładnie wymieszaj i podawaj gorący, udekorowany plasterkami 
pomarańczy.Pączki 
serowe z 
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche 
ciasteczka z 
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne 
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje 
faworków.Zobacz też:Domowe 
sokiOprawa stołu