Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Kinga Błaszczyk-WójcickaPoziom trudności: średnieŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)3
torebki ekspresowego rumianku2
goździki2
pomarańcze2 łyżki lipowego
mioduPomarańczowa
herbatka rumiankowa - sposób przygotowania: Zalej rumianek i
goździki trzema szklankami wrzącej
wody i pozostaw pod przykryciem 10 minut. Z półtorej
pomarańczy wyciśnij sok, przecedź go tak, aby był zupełnie klarowny. Resztę
pomarańczy pokrój w cieniutkie plasterki. Z naparu wyjmij
torebki rumianku i
goździki, dodaj
sok pomarańczowy i
miód. Dokładnie wymieszaj i podawaj gorący, udekorowany plasterkami
pomarańczy.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu