ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)szklanka mąki2 jajka0.5 szklanki mleka50 g wiórków kokosowych0.5 łyżeczki proszku do pieczeniakilka kostek czekolady deserowejolej do smażeniaKokosowe placuszki z czekoladą - sposób przygotowania: Mąkę, jajka, proszek i mleko utrzepujemy trzepaczką na jednolitą masę. Dodajemy wiórki i następnie mieszamy. Kawałki czekolady wrzucamy do masy, obtaczamy i wyjmujemy łyżką nabierając przy tym ciasto. Rozgrzewamy olej i wykładamy porcje placuszków. Smażymy na złoty kolor.Łatwy przepis na pyszne kokosankiPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu