ßßß
Fot. Jarosław MadejskiPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoska
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)3 łyżki tartego parmezanu2 ząbki czosnku10 gałązek rozmarynu2 łyżki oleju1/2 szklanki bulionu10 dag masłasólpieprzGnocchi z masłem i rozmarynem - sposób przygotowania: Gotujemy gnocchi według przepisu podstawowego. Czosnek siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Wlewamy bulion i chwilę gotujemy. Następnie dodajemy posiekany rozmaryn i gotujemy ok. 5 minut. Dodajemy masło pokrojone na małe kawałki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciepłe gnocchi polewamy sosem i posypujemy parmezanem.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu