Wykonanie
Warto co jakiś czas przygotowac sobie treściwy, zdrowy koktajl, zamiast posiłku. Lekki, bez
cukru i smaczny.
Jarmuż sam, bez dodatków nie jest lubiany jednak z
owocami i w koktajlu jest pyszny.Duża dawka chlorofilu z zielonych warzyw oraz nasiona chia świetnie oczyszczą organizm, dotlenią krew, dodadzą energii i zadziałają pobudzająco. Do przygotowana koktajlu dodajmy ulubione
owoce,
wodę, sok lub
kefir.
SKŁADNIKI : na dwie duże szklanki400 ml
kefiru2
banany1
brzoskwinia1 łyżka nasion chia1 szklanka
malin ( użyłam mrożonych )sok z 1
pomarańczy1 szklanka liści
jarmużuPRZYGOTOWANIE :Liście
jarmużu przekładamy do naczynia blendera, wlewamy sok z
pomarańczy i mniejszą części
kefiru, blendujemy na papkę. Przelewamy koktajl do miseczki, dodajemy nasiona chia, mieszamy i czekamy około 1 godziny aż napęcznieje.
Banany, obieramy, odcinamy końcówki, przekładamy do naczynia blendera oraz obraną
brzoskwinię i resztę
kefiru, mielimy.
Maliny również mielimy ale same.Do pucharków, szklanek nakładamy porcję
jarmużu, rozlewamy mix
bananowy a na wierzch
maliny. Dekorujemy ozdobnie według uznania. Koktajl podajemy schłodzony. Można go przechowywać w lodówce około 2-3 dni. Smacznego.