Wykonanie
Dzień dobry!Czasami nasz organizm domaga się witamin. Ostatnio będąc na zakupach na targu, jak tylko zobaczyłam
jarmuż zaświeciła mi się lampka w głowie, że muszę go kupić. Już od jakiegoś czasu na wielu blogach widywałam koktajle z
jarmużu, więc stwierdziłam że i ja spróbuję. Smak
jarmużu szczerze mówiąc nie jest mocno wyczuwalny, zdecydowanie dominuje słodki, dojrzały
banan i
kiwi.
Sok pomarańczowy dopełnia całości. Koktajl jest bardzo sycący, więc jest zdecydowanie dobry na śniadanie czy też drugie śniadanie.
Daje energetycznego
kopa do myślenia, więc w czasie nauki do egzaminów, też możesz sobie go zaserwować.
Następnym razem chyba spróbuję takiego połączenia z
wodą kokosową, tylko najpierw muszę się w nią zaopatrzyć :-).Składniki:4 niewielkie gałązki
jarmużu2 dojrzałe
banany1
kiwisok z 1 i 1/2 czerwonej
pomarańczyWykonanie:Z
jarmużu obrywamy listki,
banany i
kiwi obieramy, wrzucamy do wysokiego naczynia i zalewamy
sokiem. Blendujemy na jednolitą masę.Smacznego!