ßßß
gofry bananowe z syropem klonowym i truskawkamibanana waffels with maple syrup and raspberries
Wcześnie, ale zaraz znów trzeba jechać.Te gofry to jedna z rzeczy, które chciałam zrobić od dawna, a koniec końców zawsze o nich zapominałam. Do dzisiaj. Zrobione po raz pierwszy, na pewno nie ostatni. Puszyste i miękkie w środku, warte polecenia nie tylko na wakacyjny poranek.Jak mówiłam, tak robię. Jadę w góry, i to zaraz. Jutro? Jutro korepetycje. Pojutrze? Pojutrze znów u KOGOŚ. W niedzielę na festynie w kolejnym mieście. Ktoś mówił coś o leniwych wakacjach?/1 porcja/
- 1/2 szklanki mąki owsianej i żytniej (1:1)- 1/4 szklanki mleka- 1 małe jajko- 1/2 banana- 1 łyżka masła- szczypta proszku do pieczenia- szczypta sody oczyszczonej- kilka kropel ekstraktu z waniliiBanana miksujemy, masło rozpuszczamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i sodą. Łączymy wszystkie składniki i pieczemy w gofrownicy do zarumienienia.Inspiracja