Wykonanie
gofry
bananowe z
syropem klonowym i
truskawkamibanana waffels with maple
syrup and raspberries
Wcześnie, ale zaraz znów trzeba jechać.Te gofry to jedna z rzeczy, które chciałam zrobić od dawna, a koniec końców zawsze o nich zapominałam. Do dzisiaj. Zrobione po raz pierwszy, na pewno nie ostatni. Puszyste i miękkie w środku, warte polecenia nie tylko na wakacyjny poranek.Jak mówiłam, tak robię.
Jadę w góry, i to zaraz. Jutro? Jutro korepetycje. Pojutrze? Pojutrze znów u KOGOŚ. W niedzielę na festynie w kolejnym
mieście. Ktoś mówił coś o leniwych wakacjach?/1 porcja/
- 1/2 szklanki
mąki owsianej i żytniej (1:1)- 1/4 szklanki
mleka- 1 małe
jajko- 1/2
banana- 1 łyżka
masła- szczypta
proszku do pieczenia- szczypta
sody oczyszczonej- kilka kropel ekstraktu z
waniliiBanana miksujemy,
masło rozpuszczamy.
Mąkę przesiewamy z
proszkiem do pieczenia i
sodą. Łączymy wszystkie składniki i pieczemy w gofrownicy do zarumienienia.Inspiracja