Makaron z tuńczykiemSkładniki na 2 porcje:200 g makaronu pełnoziarnistego świderkikilka kropel sosu sojowego3 łyżki oleju3 ząbki czosnku2 cebule70 ml koncentratu pomidorowegopuszka tuńczyka rozdrobnionego sosie własnym - 120 g1 papryka czerwona10 łyżek zimnej wodysól do smakupieprz do smakuSposób przygotowania:Czosnek oraz cebulę posiekać na drobno. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego, umyć pod bieżącą wodą i pokroić w kostkę.Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać olej, dodać czosnek oraz cebulę a następnie dusić przez około 8 minut pod przykryciem.Koncentrat wymieszać w oddzielnym naczyniu z 10 łyżkami zimnej wody. Następnie dodać do pozostałych składnikówi dokładnie wymieszać.Dodać pokrojoną paprykę oraz tuńczyk odsączony z zalewy, po czym dusić około 5 minut stale mieszając.Na koniec dodać kilka kropel sosu sojowego i doprawić solą oraz pieprzem do smaku.Tak przygotowaną potrawę podawać z ugotowanym makaronem fusilli.