Wykonanie
11 Października 2014 Gotowanie ze stylemPyszny zielony smoothie z
jarmużu,
melona,
kiwi i
banana. Pozytywnie zaskoczy nawet osoby, które do tej
pory nie próbowały
owocowych koktajli. Zamiast
jarmużu do
owocowej mieszanki można dodać także świeże liści
szpinaku, podobnie jak
jarmuż dobrze komponują się one z
melonem,
bananami i
kiwi.Smoothie z
melonem,
jarmużem,
bananem i
kiwiSkładniki na 4 porcje:200 g liści świeżego
jarmużu1
melon2 duże i dojrzałe
banany2
owoce kiwiSposób przygotowania:
Jarmuż opłukać pod bieżąca
wodą,
melon obrać ze skórki, wydrążyć gniazdo nasienne.
Banany oraz
kiwi obrać ze skórki. Wszystkie
owoce pokroić na mniejsze kawałki, liście
jarmużu porwać, całość przełożyć do miksera lub wysokiego naczynia i zblenderować na gładką masę. Smoothie można podawać od razu po przyrządzeniu lub wstawić do lodówki i podawać później.