Wykonanie
Dzień dobry!Dzisiaj jest wiekopomna chwila, bo...Śniadanie Mistrzów M&M publikowane na naszym fanpage ma już 1 rok! <3Zaczęło się od
jajka po benedyktyńsku i tak co każdą niedzielę od tamtego czasu publikujemy zdjęcia naszych śniadań. Tego dnia zazwyczaj mamy więcej czasu, więc można zaszaleć!Dzisiaj oprócz kanapek, do aromatycznej
kawy upiekłyśmy muffiny owsiane z
borówkami.A więc do dzieła!
Składniki:1 szklanka
płatków owsianych błyskawicznych1 szklanka
mleka1 szklanka
mąki pszennej typ 500sól1 łyżeczka
proszku do pieczenia1
jajko4 łyżki
cukru brązowego1/4
oleju rzepakowego1 szklanka zamrożonych lub świeżych
borówekPrzygotowanie:Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.Do miski dodajemy
płatki i
mleko. Zostawiamy na 5 minut żeby pochłonęły część płynu.W drugiej misce przesiewamy
mąkę, dodajemy
proszek do pieczenia,
sól.Lekko ubijamy trzepaczką
jajko tak żeby zwiększyły swoją objętość. Dodajemy
cukier, a następnie
olej.Do
jajka dodajemy
płatki, wszystko mieszamy.Łączymy obie miski - do mokrych dodajemy suche. Powoli, partiami. Na końcu
borówki.Jeśli macie papilotki wkładamy do 3/4 wysokości.I czas włożyć do piekarnika na około 20 minut.Po wyjęciu i ostygnięciu można oprószyć
cukrem pudrem.Smacznego!I można zacząć smacznie dzień! <3~M&M