Wykonanie
By MagicPot, 16 stycznia 2016Rating:
Masło z
avocado to smarowidło do kanapek lub dodatek do przystawek. Pomysł na przygotowanie
masła z
avocado powstał z chęci przygotowania czegoś z
avocado i czym czymś stało się
masło – smarowidło.jedno dojrzałe
avocadojedna mała lub połówka średniej
cytrynyprzyprawy:
sólDojrzałe
avocado obieramy ze skórki i odcinamy ogonek.Obrane
avocado kroimy na pół i wyciągamy pestkę.Wyciskamy
sok z cytryny.
Avocado wrzucamy do wysokiego i wąskiego naczynia, dodajemy wyciśnięty
sok z cytryny i dodajemy
sól. Wszystko razem blendujemy aż do czasu uzyskania jednolitej masy.Pierwszy kęs
masła z
avocado wzięłam razem z kromką
chleba i może być świetnym dodatkiem do kanapek jako zastępnik
masła lub nawet jako smarowidło na wierzch
wędliny czy
sera.Smacznego!Polecam inne moje przepisy na sosy, pasty: