ßßß

Polecam przepis na karkówkę pieczoną w brytfannie ..Tak karkówkę robił mój tata..Produkty:1 1/2 kg karkówkimarynata:majeranek ,pieprz świeżo zmielony,3 ząbki czosnku,sól 5-6 łyżek oleju..olej do smażeniaWykonanie:Umytą karkówkę wkładamy do miski nacieramy marynatą wykonaną z wyżej podanych produktów..przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki, od czasu do czasu odwracając sztukę mięsa ..Godzinę przed smażeniem wyciągamy z lodówki,smażymy na mocna rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia ze wszystkich stron..sos musi być ciemno brązowy,ale nie spalony..podlewamy szklanką wody..przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 1,5 h ,kontrolując stan wody,uzupełniając płyn..Po wyciągnięciu z piekarnika ..robimy sos..Podajemy z kluskami na parze lub kopytkami z ugotowaną kiszoną kapustą lub modrą..Powiązany przepis:sos winegret z syropem klonowym z sałatąsos musztardowyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemKategorieAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy