Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIkarkówka po meksykańsku
Polecam przepis na
karkówkę po meksykańsku..
Karkówka cieszy sie cały czas duzym zainteresowaniem.postanowiłam przedstawić wersję po meksykańsku..Nie ukrywam .że poszłam nieco na łatwiznę i kupiłam gotowy sos ..niemniej w najbliższym czasie zrobię sama i przedstawie Panstwu przepis również na sos..Serdecznie polecam dla osób lubiących ostre potrawySkładniki :600 g
karkówki3
cebule1 puszka
czerwonej fasoli1 puszka
kukurydzy1 puszka
pomidorów krojonych1 słoiczek
sosu meksykańskiego100 ml
wody20 dag pieczarek/ja nie dodaje mąż nie lubi pieczarek/marynata:1/4 łyżeczki
pieprzu1/2 łyżeczki
czosnku granulowanego1/2 łyżeczki ostrej,
czerwonej papryki1 łyżeczka
słodkiej paprykisólolej 2 łyżkiWykonanie
Karkówkę kroimy w plastry, rozbijamy delikatnie nie za mocno , nacieramy
olejem,
solą,
pieprzem,
papryką słodką i ostrą,
czosnkiem. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc minimalnie 2 godziny.
Pomidory,
sos meksykański i
wodę łączymy ze sobą.. Dokładnie mieszamy.
Karkówkę obsmażamy z obu stron na patelni na tym samym tłuszczu obsmażamy
cebulę pokrojoną w paski. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno:połowę porcji
karkówki,
kukurydzy,
fasolę .
cebuli,
sosu pomidorowego i ponawiamy tą czynność by powstały nam dwie identyczne warstwy..Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 . 5 h.
Powiązany przepis:kluski
drożdżowe gotowane na wodzieoponki z
bananamiWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy