ßßß Cookit - przepis na karkówka po meksykańsku

karkówka po meksykańsku

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
karkówka po meksykańsku
Polecam przepis na karkówkę po meksykańsku..Karkówka cieszy sie cały czas duzym zainteresowaniem.postanowiłam przedstawić wersję po meksykańsku..Nie ukrywam .że poszłam nieco na łatwiznę i kupiłam gotowy sos ..niemniej w najbliższym czasie zrobię sama i przedstawie Panstwu przepis również na sos..Serdecznie polecam dla osób lubiących ostre potrawy
Składniki :
600 g karkówki
3 cebule
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
1 puszka pomidorów krojonych
1 słoiczek sosu meksykańskiego
100 ml wody
20 dag pieczarek/ja nie dodaje mąż nie lubi pieczarek/
marynata:
1/4 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1/2 łyżeczki ostrej, czerwonej papryki
1 łyżeczka słodkiej papryki
sól
olej 2 łyżki
Wykonanie
Karkówkę kroimy w plastry, rozbijamy delikatnie nie za mocno , nacieramy olejem, solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, czosnkiem. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc minimalnie 2 godziny. Pomidory, sos meksykański i wodę łączymy ze sobą.. Dokładnie mieszamy.Karkówkę obsmażamy z obu stron na patelni na tym samym tłuszczu obsmażamy cebulę pokrojoną w paski. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno:połowę porcji karkówki, kukurydzy, fasolę . cebuli, sosu pomidorowego i ponawiamy tą czynność by powstały nam dwie identyczne warstwy..
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 . 5 h.
Powiązany przepis:
kluski drożdżowe gotowane na wodzie
oponki z bananami
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/karkowka-po-meksykansku