ßßß
 
            
         Sos ostrygowy (Fot. Shutterstock)Sos ostrygowy to azjatycka przyprawa - gęsty, bogaty sos z wyciągiem z ostryg. Można go używać do przyprawiania, marynowania, smażenia oraz jako bazę do zup. Po otworzeniu należy przechowywać go w lodówce. Uwaga: gorsze gatunkowo sosy mogą zawierać mniej wyciągu z ostryg, a więcej glutaminianu sodu.Szpinak w sosie ostrygowymSzparagi z wokaMakaron ryżowy z kurczakiem i brokułamiMakaron ryżowy z polędwicą wieprzowąMakaron z wołowiną i kapustą bok choiStek z tuńczyka w sezamie z sosem ostrygowo-sojowymZobacz więcej na temat:słownik kulinarny
Sos ostrygowy (Fot. Shutterstock)Sos ostrygowy to azjatycka przyprawa - gęsty, bogaty sos z wyciągiem z ostryg. Można go używać do przyprawiania, marynowania, smażenia oraz jako bazę do zup. Po otworzeniu należy przechowywać go w lodówce. Uwaga: gorsze gatunkowo sosy mogą zawierać mniej wyciągu z ostryg, a więcej glutaminianu sodu.Szpinak w sosie ostrygowymSzparagi z wokaMakaron ryżowy z kurczakiem i brokułamiMakaron ryżowy z polędwicą wieprzowąMakaron z wołowiną i kapustą bok choiStek z tuńczyka w sezamie z sosem ostrygowo-sojowymZobacz więcej na temat:słownik kulinarny