ßßß Cookit - przepis na Bleu de Bresse

Bleu de Bresse

nazwa

Wykonanie

Ugotuj.to > Przepisy kulinarne > ABC gotowania > Słownik pojęć
26 . 02.2008 , aktualizacja: 07 . 09.2015 12:15
A A A
Ser Bleu de Bresse (Fot. Shutterstock)
Bleu de Bresse to francuski ser pleśniowy, o kremowej konsystencji i miodowej barwie, z delikatnymi żyłkami pleśni, ma cienką skórkę. Nazwa pochodzi od regionu Bresse, gdzie jest wytwarzany. Uważa się go za jeden z najlepszych francuskich serów.
Uwaga: szybko robi się przejrzały.
Zobacz przepisy:
Szaszłyki z truskawek i sera z niebieską pleśnią
Daktyle nadziewane serem pleśniowym
Makaron z sosem z sera pleśniowego
Terrina z serem pleśniowym i orzechami
Zobacz więcej na temat:
słownik kulinarny
Źródło:http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,88511,4965809,Bleu_de_Bresse.html