Wykonanie
Chociaż zestawienie
makaronu z sosem mięsnym jest uważane przez dietologów za błąd w żywieniu to rozkosz dla podniebienia jest warta grzechu.
Makaron z ragu' jest daniem bardzo popularnym i lubianym we Włoszech, ale bardziej rozpowszechniona jest wersja tagliatelle all ragu' .Danie to, podobnie jak każde z
makaronu jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Mały problem stanowi tylko sos, który wymaga trochę więcej czasu do przygotowania. Można temu jednak świetnie zaradzić. Sos przygotowuje się z większej ilości składników , porcjuje w pojemniczki i zamraża. Prawie każda gospodyni włoska robi sos
mięsny na zapas, a w zamrażalce nigdy go nie brakuje.Składniki:-
makaron spaghetti/ 80-100 g na osobę/-sos ragu'-
ser Parmezan/w-g uznania/Create a free slideshow with Picnik!
Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej
wody. Łączymy z sosem mięsnym, dodajemy
starty ser i mieszamy delikatnie całość do połączenia składników.Można również ugotowany
makaron wyłożyć na talerz, polać sosem i posypać
serem.
Zielenina w/g gustu mile widziana /ale to już jest po polsku!/