0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Ostatnie śniadaniowe propozycje były lekkie i chłodne. Temperatura się podnosi ( co bardzo mnie cieszy, bo w końcu można wyjść z domu bez strachu , że nabawimy się kataru ) co zachęca do lodówkowych eksperymentów. Dziś płatki owsiane w wersji na zimno z truskawkową maślanką i dżemem truskawkowym,który robiłam wczoraj. Przepyszna i łatwa w przygotowaniu.Składniki:1 szklanka maślanki truskawkowej4 łyżki płatków owsianych1 łyżka dżemu truskawkowegopłatki i owoce do dekoracjiPrzygotowanie:Wieczorem mieszamy płatki z maślanką i wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc.Rano zajadamy z dodatkami.Powiązane notki:Kremowa Owsianka StraciatellaOwsianka jogurtowa – płatki owsiane na latoNocna owsianka na drugie śniadanie!Nocna owsianka z miodem i suszonymi owocamiOwsianka z lanymi kluskami