Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
FaworkiChleb z
sezamem »Zostały mi
białka z
faworków więc powstał pyszny piegusek. Smaczny i piegowaty.Składniki:
cukier 1 szklanka
białka 1 szklanka
mąka pszenna typ 500 1 szklanka
mak mielony 1 szklanka
olej 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 plaska łyżeczkaPolewa:
czekolada 200 g
mleko 3 łyżkiWykonanie:Ubiłam
białka ze szczypta
soli i
cukrem na sztywno. Dodałam
mąkę przesianą wraz z
proszkiem do pieczenia.Wsypałam zmielony
mak( gotowy kupny) i wlałam
olej. Zmiksowałam składniki. Blaszkę prostokątną wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam ciasto. Piekłam 50 minut w 180 stopniach. Po przestudzeniu polałam rozpuszczona
czekoladą w
mleku. Polecam zrobić pyszna i fajna babeczka wychodzi.
sobota, 16 stycznia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter