ßßß Cookit - przepis na Piegusek z białek

Piegusek z białek

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Faworki
Chleb z sezamem »
Zostały mi białka z faworków więc powstał pyszny piegusek. Smaczny i piegowaty.
Składniki:
cukier 1 szklanka
białka 1 szklanka
mąka pszenna typ 500 1 szklanka
mak mielony 1 szklanka
olej 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 plaska łyżeczka
Polewa:
czekolada 200 g
mleko 3 łyżki
Wykonanie:
Ubiłam białka ze szczypta soli i cukrem na sztywno. Dodałam mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia.Wsypałam zmielony mak( gotowy kupny) i wlałam olej. Zmiksowałam składniki. Blaszkę prostokątną wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam ciasto. Piekłam 50 minut w 180 stopniach. Po przestudzeniu polałam rozpuszczona czekoladą w mleku. Polecam zrobić pyszna i fajna babeczka wychodzi.
sobota, 16 stycznia 2016, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2016/01/Piegusek-z-bialek.html