Wykonanie
Jak wykorzystać resztki
owoców i czekolady? Można użyć ich do przygotowania pysznego deseru. Ja w lodówce znalazłam
czekoladowego mikołaja i trochę zamrożonych
jagód, które wykorzystałam przy pieczeniu muffinek . Szybki sposób na osłodzenie sobie pierwszych dni jesieni :)

Składniki:podstawa do ciasta:300g
mąki100g
cukruszklanka
mleka2 łyżeczki
proszku do pieczenia1jajko1/4 szklanki
olejudodatki:świeże lub mrożone
jagody (pamiętajmy aby z mrożonych odsączyć nadmiar soku)posiekana
czekolada (u mnie
czekoladowy mikołaj :))

Sposób przygotowania:Przygotowujemy foremki do babeczek.
Mąkę,
cukier i
proszek do pieczenia wsypujemy do wysokiej miski. Dokładnie mieszamy.Następnie dodajemy
mleko,
jajko i
olej. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.Do powstałej masy dodajemy
jagody i delikatnie mieszamy.Masę przekładamy do foremek. Na wierzchu posypujemy
czekoladą.Pieczemy w temperaturze 160stopni przez 30-40 minut.

Smacznego :)