Wykonanie
Mango lassi to niezaprzeczalnie jeden z symboli kuchni hinduskiej i zdecydowanie najpopularniejszy
napój na subkontynencie indyjskim. Jest tam wszechobecny, serwowany w wersji na słodko lub na słono. Słynie ze swoich niesamowitych właściwości orzeźwiających. Przepis warto zapamiętać, bo w upalne, letnie dni będzie jak znalazł, także w naszym klimacie.
Mango Lassi z
Wanilią i
KardamonemSkładniki na niemałą, romantyczną porcję dla dwojga:-):1szklanka
mleka1szklanka gęstego
jogurtu naturalnego1 opakowanie
cukru z prawdziwą
wanilią1 łyżka
miodu1 dorodne
mango1/2 łyżeczki mielonego
cynamonu1/2 łyżeczki mielonego
kardamonuWykonanie:
Mango obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do blendera. Wlewamy
mleko i
jogurt. Dodajemy
cukier waniliowy oraz
miód. Całość miksujemy.
Napoj przelewamy do szklanek lub pucharków. Posypujemy mieszanką
cynamonu z
kardamonem. Podajemy schłodzony.
Życzę Wam Smacznego! :-)