Wykonanie
Niedawno miałam okazję uczestniczyć w świątecznych warsztatach marek Kikkoman i
Tabasco, które odbyły się w warszawskiej restauracji Trzy Kolory . Tematem przewodnim były
orzechy, a w roli dodatków i podkręcaczy smaku wystąpiły dobrze znane, widoczne na zdjęciu sosy :-)
Pod
okiem szefa Sebastiana Gołębiewskiego przygotowywaliśmy potrawy wigilijne i bożonarodzeniowe - niby osadzone w klimacie, ale zupełnie nietradycyjne czyli ...było tak jak lubię :-)
Nasze menu przedstawiało się następująco:Świąteczna zupa z
orzechów włoskichPierożki z
kaszą,
grzybami i
orzechami laskowymi
Śledzie smażone w grzybach, ziołach , a do tego
orzechowy wafelek
Karp (smażony) w
maku i kokosie, serwowany z pęczakiem z
gruszkowo-
jabłkową omastą na domowym
winieKarmelizowane
orzechy na
kokosowym puddingu z
imbiremMojemu Zespołowi w składzie: Agata Witowska, Iza Kulińska, Iwona Świerczyńska, z którym przygotowywałam
karpia dziękuję za sympatyczną współpracę,a Organizatorom za zaproszenie :-)Na koniec, nieskromnie
powiem, że nasze karpisko wyszło rewelacyjnie i było moim, niekwestionowanym no.1 podczas tych warsztatów :-)