ßßß Cookit - przepis na Świątecznie i Orzechowo z Kikkoman i Tabasco

Świątecznie i Orzechowo z Kikkoman i Tabasco

nazwa

Wykonanie

Niedawno miałam okazję uczestniczyć w świątecznych warsztatach marek Kikkoman i Tabasco, które odbyły się w warszawskiej restauracji Trzy Kolory . Tematem przewodnim były orzechy, a w roli dodatków i podkręcaczy smaku wystąpiły dobrze znane, widoczne na zdjęciu sosy :-)
Pod okiem szefa Sebastiana Gołębiewskiego przygotowywaliśmy potrawy wigilijne i bożonarodzeniowe - niby osadzone w klimacie, ale zupełnie nietradycyjne czyli ...było tak jak lubię :-)
Nasze menu przedstawiało się następująco:
Świąteczna zupa z orzechów włoskich
Pierożki z kaszą, grzybami i orzechami laskowymi
Śledzie smażone w grzybach, ziołach , a do tego orzechowy wafelek
Karp (smażony) w maku i kokosie, serwowany z pęczakiem z gruszkowo-jabłkową omastą na domowym winie
Karmelizowane orzechy na kokosowym puddingu z imbirem
Mojemu Zespołowi w składzie: Agata Witowska, Iza Kulińska, Iwona Świerczyńska, z którym przygotowywałam karpia dziękuję za sympatyczną współpracę,a Organizatorom za zaproszenie :-)
Na koniec, nieskromnie powiem, że nasze karpisko wyszło rewelacyjnie i było moim, niekwestionowanym no.1 podczas tych warsztatów :-)
Źródło:http://swiatpachnieszarlotka.blogspot.com/2015/12/swiatecznie-i-orzechowo-z-kikkoman-i.html