Wykonanie
ENGLISH VERSION - scroll downNieśmiało acz znacząco dały znak o swoim istnieniu. Jeszcze nie wiem kim są,
póki co udało im się wprosić na moją grillowaną kanapkę! A właśnie... możecie nazwać ją również tostem, grzanką, a po dodaniu
szynki "croque-monsieur". Tę szybką przekąskę przygotowuje się na patelni dzięki
czemu kanapki nie
tracą na swej objętości. Posmarowane
masłem zewnętrzne strony
pieczywa stają się chrupkie i ładnie opieczone. Patelnia w ruch! Może tajemniczy goście znowu się pokażą...?
Składniki:4 kromki
pełnoziarnistego chleba (u mnie
razowy ze
słonecznikiem)2 plastry
sera żółtegopokrojony w cienkie półplastry
por lub inne Wasze ulubione dodatki do
seramasło do posmarowaniado podania:
pomidory lub
ketchupPrzygotowanie:Na dwóch kromkach
chleba rozłożyć
ser, posypać go pokrojonym
porem, dodać ewentualnie inne składniki i przykryć pozostałymi kromkami. Tak przygotowane kanapki z obu stron posmarować cienko
masłem i smażyć na średnim ogniu po ok. 3 minuty z każdej strony - do zarumienienia
pieczywa i do roztopienia
sera. Gotowe kanapki można pokroić w trójkąty. Podawać z
pomidorem,
ketchupem albo bez przybrania. Smacznego!
Grilled sandwich (serves 1):4 slices of brown bread2 slices of cheeseabout 1 tablespoon chopped leeksbuttertomatoes or tomato sauce for servingPreparation:Put each slice of cheese and half of leeks between two bread slices. Do the same with the rest of ingredients. Cover the outer sides of bread with the
thin layer of butter. Fry on the preheated pan on the low heat until bread is golden and crunchy, then flip over and fry for few
more minutes until cheese is soft.
Serve hot.Thanks for looking! Feel free to comment in English!