Wykonanie
Po wyjeździe moje nogi wciąż dochodzą do siebie. Pozytywne zmęczenie jest czymś, czego na swój sposób nie da się nie lubić. Jedni biegają, drudzy pływają, trzeci wspinają się po górach, a wydaje mi się, że energia - paradoksalnie po wysiłku - jest u wszystkich tak samo pełna swego rodzaju szczęścia.Swoją
drogą, po fazie na kluski z
owocami, dziś z rana uznałam, że największą ochotę mam na coś prostego. Coś, co powstaje zaledwie z kilku łyżek
mąki,
jaja, kilku łyżek
mleka i
stewii. Czegoś co po prostu gotuje się na
mleku i nazywa smakiem dzieciństwa, choć w dzieciństwie wcale się tego nie lubiło.A teraz? Korepetycje i pakowanie. W końcu czas znów spotkać się z kimś na dłużej. :)
wholewheat dumplings with milk/1 porcja/- 1/2 szklanki
mąki- 1
jajko- 2-3 łyżki
mleka- 1/2 łyżeczki
stewii- 300ml
mlekaMąkę,
jajo,
stewię i odrobinę
mleka wymieszać. Kłaść kluski na gotujące się
mleko i gotować kilka minut od wypłynięcia.