ßßß Cookit - przepis na Ostatnie jeżyny?

Ostatnie jeżyny?

nazwa

Wykonanie

Budyń z komosy ryżowej na mleku migdałowym podany z melonem, jeżynami, klonową ricottą i granulowanym cukrem klonowym
MIGDAŁOWY BUDYŃ Z KOMOSY RYŻOWEJ
/PRZEPIS WŁASNY/
65 g komosy ryżowej
350-400 ml mleka migdałowego
szczypta soli
łyżka oleju z awokado
kilka kropli aromatu rumowego
łyżka mąki migdałowej
2 łyżki syropu klonowego
Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać komosę.
Dodać szczyptę soli, aromat i syrop klonowy.
Gdy zacznie się gotować, od czasu do czasu zamieszać,
żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.
Gotować około 3 minut na małym ogniu.
Po tym czasie dodać mąkę i zamieszać.
Gotować jeszcze około 3 minut, po tym czasie
lekko ostudzić, dodać olej z awokado i przelać do miseczki.
Udekorować owocami, ricottą i granulowanym cukrem klonowym.
Smacznego!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2015/10/ostatnie-jezyny.html