ßßß
Cookit - przepis na Ostatnie jeżyny?
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ostatnie jeżyny?
Składniki
Migdały
Budyń
Mleko
Sól
Olej
Awokado
Zapach rumowy
Mąka
Syrop klonowy
Wykonanie
Budyń
z komosy ryżowej na
mleku
migdałowym
podany z
melonem
,
jeżynami
, klonową
ricottą
i granulowanym
cukrem
klonowym
MIGDAŁOWY
BUDYŃ
Z KOMOSY RYŻOWEJ/PRZEPIS WŁASNY/65 g komosy ryżowej350-400 ml
mleka
migdałowego
szczypta
soli
łyżka
oleju
z
awokado
kilka kropli
aromatu rumowego
łyżka
mąki
migdałowej2 łyżki
syropu klonowego
Do rondelka z gotującym się
mlekiem
wsypać komosę.Dodać szczyptę
soli
, aromat i
syrop klonowy
.Gdy zacznie się gotować, od czasu do czasu zamieszać,żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.Gotować około 3 minut na małym ogniu.Po tym czasie dodać
mąkę
i zamieszać.Gotować jeszcze około 3 minut, po tym czasielekko ostudzić, dodać
olej
z
awokado
i przelać do miseczki.Udekorować
owocami
,
ricottą
i granulowanym
cukrem
klonowym.Smacznego!
Źródło:
http://poraneknaslodko.blogspot.com/2015/10/ostatnie-jezyny.html
Przepisy powiązane
818. Naleśniki- przepis podstawowy
Chipsy ala tortilla
Naleśniki z dynią
"OMLET BISZKOPTOWY /1 porcja/
74. Kukurydziane naleśniki z serkiem wiejskim i sosem z owoców
Składniki powiązane (0)