ßßß Cookit - przepis na Bakłażany nadziewane mięsem, pieczarkami i fetą - LCHF

Bakłażany nadziewane mięsem, pieczarkami i fetą - LCHF

nazwa

Wykonanie

Dzisiejsza propozycja jest dla fanów bakłażanów. Ręka w górę kto lubi? Kiedyś nie przepadałam za tą rośliną, ale się przekonałam i bardzo polubiłam. Myślę, że do pewnych smaków trzeba dorosnąć. Gruszki miłosne idealnie nadają się na kolację walentynkową, to afrodyzjaki :)Przepis autorstwa Klary Desser .
Składniki: ( 4 porcje)
2 duże bakłażany
500 g mięsa mielonego
masło lub tłuszcz kokosowy
100 g pieczarek
100 g fety
sól, pieprz
50 g parmezanu
sałata
pomidory
Sposób przygotowania:
W łącz piekarnik na 200 °C. Przekrój w zdłuż gruszki miłosne. Wydrąż środek i pokrój na małe kawałki. Usmaż mięso na maśle. Pokrój pieczarki i usmaż na maśle. Dodaj miąższ z bakłażana i smaż razem, do momentu, wyparowania wody. Przełóż pieczarki z miąższem do miski pokrusz fetę, dodaj mięso i wy mieszaj wszystko. Wypełnij farszem gruszki miłosne, a na końcu posyp parmezanem. Piecz ok 20 minut. Gotowe! Podawaj z sałatą i pomidorami.
Źródło:http://barbaramariawkuchni.blogspot.com/2013/02/bakazany-nadziewane-miesem-pieczarkami.html