Wykonanie
Uwielbiam
rabarbar i jak tylko się pojawia na straganach od razu kupuję i piekę muffiny a z reszty gotuję kompot. Smak lata, młodości... Przepis znalazłam w gazecie już parę lat temu. Dziękuję Aniu za papilotki :)
Składniki: ( 12 sztuk)Muffiny:2
jaja75 g
cukru waniliowego200 ml
mleka100 ml
olejuszczypta
soli250 g
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia250 g
rabarbarumasłoKruszonka:75 g
mąki35 g
cukru35 g zimnego
masłaSposób przygotowania:Wszystkie składniki na muffiny wymieszaj, na końcu dodaj obrany i pokrojony w kostkę
rabarbar, najlepiej lekko przesmażony na
maśle. Zrób kruszonkę i posyp nią muffiny. Piecz 30 - 40 minut w 185° C. Smacznego!